Incadrarea in "alte conditii de munca" dubleaza punctajul de pensionare

Marti, 11 Mai 2010, ora 09:49
2637 citiri
Incadrarea in "alte conditii de munca" dubleaza punctajul de pensionare

Senatorii au adoptat, luni, un amendament care prevede ca punctajul lunar realizat in perioada in care beneficiarul a fost incadrat in "alte conditii" decat cele speciale sau deosebite se majoreaza cu 100%, precizeaza Mediafax.

Textul propus initial de Guvern in Legea sistemului unitar de pensii prevedea ca persoanele care au desfasurat activitati in locuri de munca incadrate in conditii deosebite, conditii speciale sau alte conditii de munca, potrivit legii, beneficiaza de o majorare cu 25%, respectiv 50% a punctajelor lunare realizate in perioadele respective.

Amendamentul propus de grupul PSD si sustinut de senatorii independenti prevedea majorarea cu 100% a punctajelor lunare pentru persoanele care au fost incadrate in alte conditii de munca, potrivit legii, punctajele aferente conditiilor speciale si grupei I de munca fiind de 50%.

Amendamentul a fost adoptat de Senat cu 51 de voturi "pentru", 45 "impotriva" si doua abtineri, senatorii independenti votand pentru amendament.

Textul legii elaborate de Guvern face trimitere la sintagma "alte conditii" in corelare cu alte legi si Hotarari de Guvern, care stabilesc conditiile normale, deosebite, speciale sau alte conditii aplicabile in special cadrelor militare, politistilor, functionarilor publici cu statut special din penitenciare, din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale.

#pensii conditii speciale punctaj pensionare , #Senat