De ce nu se aplica reducerea de salarii in Senat

Joi, 24 Iunie 2010, ora 17:31
1409 citiri
De ce nu se aplica reducerea de salarii in Senat

Chestorul Senatului Dan Radu Rusanu a afirmat, la ultima sedinta a BP, ca reducerea de 25% a indemnizatiilor senatorilor si a salariilor angajatilor acestei Camere nu poate fi aplicata decat in proportie de 2,79%, deoarece Senatul mai are bani pentru plata acestora numai pana la 31 octombrie, precizeaza Mediafax.

Rusanu a facut, in Biroul Permanent, o prezentare a unui Memorandum intern privind analiza executiei bugetului Senatului si propuneri de diminuare a unor cheltuieli incepand cu 1 iulie 2010, mentionand ca are "o veste buna si o veste rea".

"Vestea buna este ca acea reducere de 25% hotarata de Guvern din indemnizatiile si salariile noastre nu se poate aplica la noi decat in proportie de 2,79%, pentru ca oricum nu mai avem bani.

Adica Guvernul, prin acea lege, nu mai poate taia nimic decat maxim 2,79%, Senatul nemaiavand bani pentru salariati si pentru senatori decat pana la 31 octombrie 2010", a spus Rusanu, conform stenogramei sedintei BP.

El a aratat ca aceasta reducere s-ar putea aplica doar daca Ministerul Finantelor va suplimenta, intre timp, banii destinati capitolului la "Cheltuieli de personal".

"Deci, daca vrem, in bugetul pe care il vom face, trebuie sa cerem Ministerului Finantelor Publice sa ne suplimenteze banii la «Cheltuieli de personal», ca sa poata taia 25%, pentru ca altfel nu poate taia 25%, ci poate sa taie doar 2,79%", a mentionat senatorul PNL.

Dan Radu Rusanu a mai spus, potrivit transcrierii discutiilor din cadrul Biroului Permanent, ca exista si "o veste rea", respectiv ca pe primele cinci luni de executie bugetara exista deja un deficit de 5.650.000 lei, dintre care 4.500.000 lei la "Cheltuieli de personal", iar 1.150.000 lei la titlul de "Bunuri si servicii".

El a adaugat ca la "Bunuri si servicii", facandu-se economii la unele categorii de cheltuieli, se realizeaza o suma de 700.000 lei, care poate fi redistribuita catre alte categorii strict necesare, respectiv incalzirea si lumina, apa, canal, salubritate, cota de benzina.

#reducere, #salarii, #senat , #Senat