Cheltuielile Senatului, mai mari cu 30% in 2011?

Vineri, 22 Octombrie 2010, ora 11:58
1256 citiri
Cheltuielile Senatului, mai mari cu 30% in 2011?

Chestorii Senatului analizeaza o propunere de proiect de buget al institutiei pentru 2011 care prevede cresterea cheltuielilor cu circa 30% fata de 2010, principalele destinatii fiind innoirea parcului auto si achizitionarea de echipamente informatice.

Chestorul Senatului, Ioan Chelaru, a declarat, pentru agentia MEDIAFAX, ca propunerea de proiect a fost inaintata de secretarul general al Senatului, Ion Moraru, chestorilor Senatului.

El a mentionat ca documentul va fi analizat de chestori pana saptamana viitoare, urmand sa i se aduca amendamentele necesare.

Senatorul social-democrat a explicat ca bugetul pentru anul 2011 va fi stabilit tinandu-se cont de faptul ca aceasta Camera a inregistrat in 2010 un deficit "destul de mare" in urma reducerilor succesive ale bugetului institutiei.

"Pe motiv ca inchidem bugetul pe negativ trebuie sa acoperim din bugetul anului viitor. Ramanem cu niste plati neachitate pe care le vom achita anul viitor", a spus Chelaru.

El a afirmat ca propunerea de innoire a parcului auto cu 140 de masini pentru cabinetele senatoriale a fost facuta de serviciul auto.

El a adaugat ca parcul auto al Senatului contine 137 de masini Logan care au 4-5 ani vechime si peste 150.000 de kilometri si care necesita reparatii capitale.

Chelaru a subliniat ca s-a optat pentru cumpararea de masini noi deoarece reparatiile capitale ar costa mai mult.

In ceea ce priveste achizitia de echipament informatic, Ioan Chelaru a declarat ca aceasta propunere tine cont de faptul ca Senatul trebuie sa puna in practica, in anul 2011, prevederile Tratatului de la Lisabona.

"Orice reglementare a Uniunii Europene trebuie sa fie avizata si de Romania, ori noi nu avem un sistem informatic care sa ne permita sa fim in legatura in permanenta cu legislatia Uniunii Europene. Atunci va trebui sa fie facuta achizitie de aparatura si de soft", a aratat senatorul.

Propunerea de proiect trasmisa de secretarul general al Senatului, Ion Moraru, prevede un buget total de 127.984 mii lei.

La capitolul "Cheltuieli de capital" este propusa achitionarea a 140 de masini pentru birourile senatoriale, in valoare de 5.040 mii lei, achitionarea de infrastructura pentru SIIS, in valoare de 4.363 mii lei si cumpararea de echipamente informatice si de retea, cu o valoare de 3.000 lei.

In document se mai propune cheltuirea, in anul 2011, a 4.078 mii de lei pentru lucrari de constructii la partea din imobilul Palatul Parlamentului aflata in administrarea acestei Camere. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cheltuieli senat buget masini sistem informatic , #Senat