Casele de schimb, obligate sa afiseze cursul valutar cu toate taxele

Miercuri, 09 Septembrie 2009, ora 14:17
1903 citiri
Casele de schimb, obligate sa afiseze cursul valutar cu toate taxele

Plenul Senatului a adoptat miercuri o propunere legislativa prin care se impune obligatia ca operatorii economici care desfasoara activitati de schimb valutar sa informeze asupra cursurilor de schimb valutar prin afisarea la loc vizibil, informeaza NewsIn.

Operatorii economici care desfasoara activitati de schimb valutar, au obligatia de a-i informa pe consumatori asupra cursurilor de schimb valutar, atat pentru operatiunile de vanzare, cat si pentru cele de cumparare de valuta, prin afisarea la loc vizibil, pe acelasi suport sau panou, intr-o culoare contrastanta fata de culoarea de fond a panoului.

De asemenea, pentru punerea in aplicare a acestei prevederi, in termen de 60 de zile Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor va aproba prin ordin norme privind unele masuri de informare a consumatorilor de catre operatorii economici care desfasoara activitati de schimb valutar.

Prevederile sunt impuse in baza obligativitatii ca toate preturile si tarifele sa includa toate comisioanele, taxele si sa fie indicate in mod vizibil si neechivoc. Propunerea legislativa a fost adoptata cu 49 pentru, nicio abtinere si doua voturi impotriva.

De fapt, prin completarea Ordonantei Guvernului nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor se preiau intr-o lege prevederi similare care sunt in vigoare prin Ordinul presedintelui ANPC din 2007.

Initiatorii propunerii legislative sunt reprezentanti ai minoritatilor, ai PSD si PDL. Guvernul a sustinut adoptarea propunerii legislative, "pentru a se evita anumite costuri ascunse" de care consumatorul nu are cunostinta. Senatul este prima camera sesizata.

7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
Un antreprenor de succes este un antreprenor atent la detalii, care prețuiește calitatea mai mult ca orice în businessul său și care învață de fiecare dată ceva nou, indiferent că se...
#valutar, #case, #schimb, #taxe, #cursuri, #tarife, #senat , #Senat