UGIR-1903: Gvernul trebuie sa consulte obligatoriu patronatele

Miercuri, 18 Martie 2009, ora 11:46
1692 citiri
UGIR-1903: Gvernul trebuie sa consulte obligatoriu patronatele

Uniunea Generala a Industriasilor din Romania (UGIR-1903) a transmis, miercuri, Presedintiei, Guvernului si Parlamentului Romaniei o scrisoare deschisa prin care solicita public implicarea neintarziata a tuturor organismelor statului pentru evitarea posibilului colaps al economiei romanesti.

 

"UGIR-1903, observand evolutia manifestarilor de criza din economia globala, prognozele economice ingrijoratoare ale UE, urmarind efectele propagate pana in prezent la nivelul economiei romanesti, dispunand de date si informatii din economia reala, constientizand amploarea in plan economic si social a efectelor crizei economice, considera ca masurile propuse de actualul guvern sunt insuficiente si nu sunt aplicate", a declarat, miercuri, presedintele uniunii, Ioan Cezar Coraci, in cadrul unei conferinte de presa.

Acesta a mai spus ca este ignorat punctul de vedere al patronatelor privind masurile pentru limitarea efectelor crizei economice si asigurarea securitatii sociale. UGIR-1903 considera, totodata, ca reactia clasei politice este axata preponderent pe discursul politic, in detrimentul celui economic, profesional, dedicat rezolvarii problemelor din economie.

"Solicitam public implicarea neintarziata, deplina, convergenta a tuturor organismelor statului, a tuturor factorilor politici si sociali pentru limitarea efectelor starii de criza economica in Romania, a evitarii posibilului colaps al economiei romanesti cu consecinte sociale necuantificabile", a mai spus presedintele UGIR-1903.

Potrivit acestuia, este firesc ca Guvernul sa reduca din cheltuielile bugetare, dar autoritatile romane ar trebui sa si caute surse de finantare. Coraci a citat specialistii din domeniu care spun ca varful crizei va fi resimtit in toamna acestui an si ca riscam sa ajungem intr-o situatie foarte grea.

"Consideram ca este absolut necesar ca in aceasta perioada dificila patronatele reprezentative in Romania sa fie consultate obligatoriu in luarea tuturor masurilor cu caracter economic si social, inclusiv prin decizia de angajare a unui imprumut extern ale carui conditii trebuie sa fie agreate de patronate, iar destinatia fondurilor trebuie realizata judicios si transparent", a afirmat Cezar Coraci.

UGIR-1903 este una dintre cele mai mari confederatii patronale din Romania, avand ca membrii firme din toate domeniile de activitate, din toate judetele si insumeaza peste 16% din salariatii Romaniei.

UGIR-1903 reprezinta mai ales domeniile chimie si petrochimie, textile, servicii publice, agroalimentara, constructii de masini, electronica, edituri poligrafie si sanatate. 

#colaps, #guvern, #parlament, #patronate, #ugir , #Parlament