PSD a sesizat CC in legatura cu masurile de austeritate propuse de Guvern

Miercuri, 16 Iunie 2010, ora 17:47
1903 citiri
PSD a sesizat CC in legatura cu masurile de austeritate propuse de Guvern

Purtatorul de cuvant al PSD, Radu Moldovan, a depus la Curtea Constitutionala, impreuna cu un grup de parlamentari social-democrati, sesizarea referitoate la neconstitutionalitatea Legii pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea, privind masurile de austeritate, precizeaza Mediafax.

Dupa ce a depus sesizarea, Moldovan a declarat ca, dupa votul de marti, din Parlament, Curtea Consittutionala reprezinta singura institutie care mai poate salva salariile si pensiile romanilor.

El a apreciat ca, in decizia sa asupra sesizarii PSD, Curtea Constitutionala trebuie sa tina cont ca Legea fundamentala nu actioneaza impotriva poporului.

"Dreptul la pensie al romanilor nu poate fi incalcat. Curtea Consittutionala trebuie sa tina cont ca Legea fundamentala nu actioneaza in impotriva poporului. Curtea Consittutionala are o speta foarte simpla. Este foarte evident ca drepturile a milioane de romani au fost incalcate", a spus Moldovan.

El a aratat ca PSD va face tot ce poate, in continuare, pentru a bloca "aceasta masura de genocid social prin are foarte multi romani sunt condamnati la moarte".

Intrebat ce speranta are PSD in castigul de cauza al demersului, Moldovan si-a exprimat speranta ca judecatorii Curtii sa ia o decizie corecta, nu una particinica.

"E o ocazie ca judecatorii Curtii sa ne arate ca sunt aici pentru a apara legea, pentru a reprezenta interesele poporului roman si nu interesele presedintelui Traian Bsaescu si a PDL. Sper ca judecatorii Curtii, fiind pusi in fata unei decizii foarte importante, care va afecta milioane de romani, sa ia o decizie corecta, nu una partinica", a spus Moldovan.

 

#drepturi, #masuri, #motiune, #pensie, #psd, #sustinere , #Parlament