Piperea: Domnul presedinte chiar merita suspendat si demis

Vineri, 06 Iulie 2012, ora 21:30
3697 citiri
Piperea: Domnul presedinte chiar merita suspendat si demis

Avocatul Gheorghe Piperea a declarat pentru Busienss24 ca presedintele Traian Basescu merita suspendat si demis, in contextul jocului politic democratic, insa nu cu schimbarea regulilor jocului in timpul procesului de suspendare.

"Ce ma deranjeaza acum la ceea ce se intimpla in Parlament nu este faptul ca s-a convocat si tinut o sesiune extraordinara a acestuia, pentru revocarea presedintilor celor doua camere si pentru suspendarea presedintelului - pana la urma, asa ceva este parte a jocului politic democratic, iar domnul presedinte chiar merita suspendat si demis -, ci schimbarea regulilor jocului in timpul jocului", a declarat Gheorghe Piperea.

Avocatul apreciaza ca astfel de masuri sunt nedemocratice, neconstitutional, punand astfel in discutie viitorul tarii:

"Nu poti schimba prin OUG atributiile Curtii Constitutionale si nici nu poti modifica regulile de cvorum si majoritate relative la referendum in preziua si cu scopul suspendarii si demiterii presedintelui", este de parere Piperea.

Avocatul apreciaza ca fosta putere a actionat asemanator in anul 2010, atunci cand guvernul Boc a emis un numar insemnat de OUG, o parte din acestea fiind declarate neconstitutionale, de catre Curtea Constitutionala.

"In acest ritm, nu evoluam, ci involuam. Iar criza economica nu mai are rabdare. Cind apele politicii sunt astfel tulburate, sa mai lovesti si cu un asemenea baros fundatia democratica a tarii nu este o idee prea inteleapta", sustine Gheorghe Piperea.

#Piperea suspendare Basescu, #Piperea demitere Basescu, #Piperea hotarare Parlament , #Parlament