Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Patronatele vor ca Registrul Comertului sa ramana la Justitie

Patronatele vor ca Registrul Comertului sa ramana la Justitie

Confederatiile patronale reprezentative national se opun categoric instituirii monopolului unei organizatii a comunitatii oamenilor de afaceri - Camera de Comert si Industrie a Romaniei sau o confederatie patronala - asupra Registrului Comertului.Astfel, reprezentantii Patronatului National Roman, CONPIROM, Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, UGIR-1903, UGIR si CNPR au subliniat, intr-un comunicat, ca in majoritatea tarilor europene Registrul Comertului se afla in administrarea organismelor statului, el deservind toti agentii economici, indiferent din ce organizatie a comunitatii oamenilor de afaceri fac parte. Registrul Comertului functioneaza, in prezent, in subordinea Ministerului Justitiei.

In cazul in care Parlamentul considera ca in Romania functionarea Registrului Comertului in cadrul Ministerului Justitiei nu se poate realiza in conditii adecvate, confederatiile patronale reprezentative national sunt de acord cu trecerea lui in sectorul privat in managementul reprezentantilor comunitatii oamenilor de afaceri reprezentativi national. Confederatiile patronale reprezentative national propun ca managementul Registrului Comertului sa fie asigurat de un organism reprezentativ national, din care sa faca parte reprezentantii acestor confederatii, impreuna cu reprezentantii Camerei de Comert si Industrie a Romaniei. Componenta acestui organism ar trebui sa asigure reprezentarea agentilor economici din toata tara si sa ofere premisele pentru elaborarea unei strategii adecvate de functionare si dezvoltare a Registrului Comertului, stabilirea unor preturi maximale pentru serviciile oferite, monitorizarea functionarii Registrului Comertului etc.

Mircea Fica

Averea

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 756 ori