Parlamentul a majorat Bugetul Secretariatului General al Guvernului

Joi, 14 Ianuarie 2010, ora 09:25
947 citiri
Parlamentul a majorat Bugetul Secretariatului General al Guvernului

Proiectia bugetara pe anul 2010 a Ministerului de Externe si a Secretariatului General al Guvernului au fost votate de catre deputati si senatori, cuantumul suplimentarilor votate la SGG fiind de 45.000.000 de lei, bugetul MAE ramanand in forma propusa de Executiv, precizeaza NewsIn.

Bugetul Secretariatului General al Guvernului a fost adoptat de catre Parlament cu 176 de voturi pentru si 125 impotriva. Singurele amendamente admise de plen au fost cele admise si de comisiile de buget-finante, anume a fost aprobata suplimentarea cu 40.000.000 lei a bugetului SGG in vederea sprijinirii unitatilor de cult.

Conform amendamentului asumat de cele doua comisii parlamentare de buget-finante, acesti bani urmeaza sa fie repartizati printr-o hotarare de Guvern. Ca sursa de finantare a fost indicat Fondul National de Dezvoltare.

De mai multi bani vor beneficia si organizatiile apartinand minoritatilor nationale, bugetul alocat acestora fiind suplimentat de la 65.000.000 lei la 70.000.000 lei.

Pe langa comisiile de buget-finante, amendamentul a fost sustinut si de grupul deputatilor apartinand minoritatilor nationale altele decat cea maghiara. Punctul de vedere al Executivului a fost favorabil celor doua amendamente.

Bugetul Ministerului Afacerilor Externe a fost aprobat de plenul reunit al celor doua Camere, in forma Guvernului, cu 179 voturi favorabile si 116 "impotriva", amendamentele respinse de Comisiile de buget finante si sustinute de initiatori fiind respinse si de plen.

Discutiile in cea de-a treia zi de dezbateri la buget continua, la ora transmiterii acestei stiri dezbatandu-se amendamentele depuse la bugetul ministerului Dezvoltarii si Turismului.

#parlament, #buget , #Parlament