Directiva Bolkenstein a trecut de Parlamentul European

Vineri, 17 Februarie 2006, ora 09:58
1062 citiri

Prevederea referitoare la aplicarea regulilor tarii de origine pentru firmele ce presteaza servicii in alte state membre a fost anulata.Legislativul comunitar din Strasbourg a adoptat astazi intr-o forma diluata controversata directiva Bolkenstein, europarlamentarii fiind nevoiti sa renunte la o serie din prevederile proiectului la presiunea uniunilor sindicale si a parlamentarilor de stanga.

Masura prevede liberalizarea pietei serviciilor si a fost propusa de Comisia Europeana, ce doreste astfel cresterea competitivitatii. La presiunile opiniei publice, prevederea referitoare la aplicarea regulilor tarii de origine pentru o firma care presteaza servicii in alt stat membru a fost eliminata, de teama patrunderii in statele occidentale a serviciilor ieftine oferite de firme din estul si centrul Europei.

Directiva a fost propusa in 2004 de comisarul european Fritz Bolkenstein si a fost unul dintre motivele esuarii referendumului constitutional in Franta. Presedintia austriaca a Uniunii Europene a propus discutarea proiectului la summitul din perioada 23-24 martie si se estimeaza ca prevederile acestuia vor intra in vigoare in 2010.

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!