Demeter Andras Istvan a fost validat de plenul Parlamentului pentru sefia SRR

Miercuri, 30 Iunie 2010, ora 10:36
1646 citiri
Demeter Andras Istvan a fost validat de plenul Parlamentului pentru sefia SRR

Plenul reunit al Parlamentului a validat, marti seara, cu majoritate de voturi, candidatura lui Demeter Andras Istvan pentru functia de presedinte-director general al SRR, relateaza Mediafax.

Potrivit secretarului Camerei Deputatilor Dumitru Pardau (PDL), Demeter Andras Istvan a fost validat de plenul reunit cu 237 de voturi "pentru" si doar doua voturi "impotriva".

Potrivit lui Pardau din cei 471 de parlamentari au votat doar 239 de parlamentari, din care 237 au exprimat voturi "pentru", iar doi voturi "contra".

"Potrivit prevederilor articolului 76 din Constitutie, alineatul 2, si al art 38 alineat 7 din Regulamentul sedintelor comune ale Camerei si Senatului, numirea in functie se hotaraste cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor prezenti.

Ca urmare a faptului ca au fost prezenti 239 din care 237 au votat «pentru», iar doi au votat «contra», numirea domnului Demeter Andras Istvan in functia de presedinte al CA al SRR, Birourile Permanente Reunite au constatat ca este intrunita majoritatea de voturi ceruta de Constitutie si Regulamentul sedintelor comune pentru aceasta numire", a spus democrat-liberalul.

Validarea lui Demeter Andras a fost aplaudata de parlamentarii PDL, UDMR, ai minoritatilor si independentii prezenti in sala.

Dupa citirea procesului verbal, noul presedinte al SRR a depus juramantul de credinta, tinand sa multumeasca inainte parlamentarilor pentru "incredere".

Initial, pentru conducerea SRR a fost propus Ovidiu Miculescu, din partea PSD, marti, de catre Consiliul de Administratie al institutiei, dar candidatura acestuia a fost avizata negativ de Comisiile de cultura si respinsa de plen.

Dupa respingerea candidaturii lui Miculescu de catre plen, Comisiile de cultura s-au reunit iarasi in sedinta, pentru a-l audia pe candidatului Demeter Andras Istvan, situat pe pozitia a doua in urma votului dat in Consiliul de Administratie al SRR.

Comisiile au avizat candidatura lui Demeter Andras Istvan, iar plenul a votat din nou in legatura cu sefia SRR. 

#demeter, # andras, # istvan, # parlament, # srr , #Parlament