CE: Este incurajator ca Romania a lansat o noua dezbatere in Parlament pe tema ANI

Marti, 17 August 2010, ora 16:36
1071 citiri
CE: Este incurajator ca Romania a lansat o noua dezbatere in Parlament pe tema ANI

CE apreciaza drept incurajator faptul ca Romania a raspuns ingrijorarilor referitoare la Legea ANI exprimate in cel mai recent raport al Comisiei pe tema justitiei, lansand in Parlament o noua dezbatere pe aceasta tema, precizeaza Mediafax.

"Este incurajator ca Romania a raspuns ingrijorarilor exprimate in ultimul raport privind MCV cu privire la Legea ANI si a lansat o noua dezbatere pe aceasta tema la nivelul Parlamentului", a declarat Amelia Torres, purtator de cuvant al CE, intrebata de un jurnalist in legatura cu aprobarea, in Camera Deputatilor, a noului proiect de Lege ANI.

Ea a spus ca Executivul european va analiza noua Lege ANI dupa adoptarea sa in forma finala.

Raportul CE pe tema justitiei din Romania, publicat la finalul lunii iulie a apreciat ca Legea ANI compromite grav eficacitatea procesului de verificare, de sanctionare si de confiscare a bunurilor nejustificate si nu este conforma cu angajamentele asumate de Romania la momentul aderarii.

Legea ANI a fost adoptata, luni, de Camera Deputatilor, cu 204 voturi "pentru", doua voturi "impotriva" - Tudor Chiuariu si Mihaita Calimente (PNL) - si doua abtineri - Daniel Oajdea (PDL) si Tudor Ciuhodaru (independent).

Comisiile juridica si pentru drepturile omului din Senat au adoptat, marti, raport favorabil la Legea ANI in forma votata de Camera Deputatilor, eliminand insa liderii sindicali din sfera de aplicabilitate a actului normativ.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lege ani raport ce , #Parlament