Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Procedura de infringement pentru Romania, din cauza impozitarii strainilor

Procedura de infringement pentru Romania, din cauza impozitarii strainilor


Romania a fost acuzata ca incalca legislatia Uniunii Europene din cauza impozitarii societatilor straine, iar Comisia Europeana a deschis, joi, impotriva Romaniei, procedura de infringement pentru incalcarea legislatiei comunitare.

"Comisia Europeana a cerut astazi oficial Romaniei sa modifice tratamentul fiscal discriminatoriu aplicat societatilor straine", informeaza un comunicat transmis de Reprezentanta Comisiei Europene.

In temeiul legislatiei fiscale romane, o societate straina cu mai multe sedii in Romania face obiectul regimului fiscal al intreprinderilor pentru fiecare dintre sedii in mod individual, in pofida faptului ca acestea nu au personalitate juridica separata.

"Imposibilitatea unui contribuabil strain de a consolida rezultatele tuturor sediilor sale din Romania se traduce printr-un dezavantaj la nivelul fluxului de numerar sau prin impozite mai mari pentru entitatea juridica straina. Potrivit Comisiei, aceasta restrictie contravine libertatii de stabilire garantate de tratatele UE", evidentiaza comunicatul.

Solicitarea Comisiei Europene privind impozitarea societatilor straine este sub forma unui aviz motivat in cadrul procedurilor UE de constatare a neindeplinirii obligatiilor. Daca legislatia in cauza nu este pusa in conformitate in termen de doua luni, Comisia poate sesiza Curtea de Justitie a UE cu privire la aceasta cauza.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2044 ori