Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Legislatia din domeniul energiei va fi adoptata saptamana viitoare

Legislatia din domeniul energiei va fi adoptata saptamana viitoare


Legislatia din domeniul energiei va fi adoptata in procedura de urgenta saptamana viitoare de Camera Deputatilor, a anuntat, marti, secretarul acestui for legislativ, Georgian Pop.

"Toti liderii grupurilor parlamentare au fost de acord ca legislatia din domeniul energiei sa fie adoptata in procedura de urgenta. Acest lucru a fost cerut si de FMI. Trebuie sa urgentam procedura pentru a le trimite Senatului, care e Camera decizionala in acest domeniu", a spus Georgian Pop, dupa sedinta Biroului Permanent al Camerei, precizand ca proiectele vizeaza legea energiei electrice si activitatea Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei.

FMI: Daca agitatia politica va continua, reducem perspectivele economice

El a precizat ca saptamana viitoare, luni si marti, Camera Deputatilor se va reuni in plen.

Comisia de industrii si servicii din Camera Deputatilor a solicitat, marti, Biroului Permanent sa-i fie repartizata cu "mentiunea in procedura de urgenta" cererea de reexaminare a Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.33/2007 privind modificarea si completarea Legii energiei electrice nr.13/2007 si Legii gazelor nr. 351/ 2004.

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a precizat ca autoritatile romane si-au asumat fata de FMI si UE angajamentul de a adopta o legislatie care "sa confere independenta si sa stabileasca atributiile ANRE".

Pretul energiei electrice va creste cu 2-3% de la 1 septembrie 2012, pentru consumatorii non-casnici, in urma dereglementarii a 15% din piata electricitatii, iar pretul gazelor naturale va creste cu 5% pentru consumatorii casnici si cu 10% pentru cei industriali, din 15 septembrie 2012, a declarat, vineri, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie, Niculae Havrilet.

Firmele vor plati mai mult pentru energia electrica de la 1 septembrie

In primul semestru al acestui an, Resursele de energie primara ale Romaniei au inregistrat in primul semestru al anului o scadere cu 2,8% fata de aceeasi perioada din 2011, pe cand cele de energie electrica au scazut cu 3,2% in perioada mentionata, releva datele provizorii publicate la inceputul lunii august de Institutul National de Statistica (INS).

INS: Resursele de energie primara si energie electrica, in scadere

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2758 ori