Legislatia din domeniul energiei va fi adoptata saptamana viitoare

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 15:46
3011 citiri
Legislatia din domeniul energiei va fi adoptata saptamana viitoare

Legislatia din domeniul energiei va fi adoptata in procedura de urgenta saptamana viitoare de Camera Deputatilor, a anuntat, marti, secretarul acestui for legislativ, Georgian Pop.

"Toti liderii grupurilor parlamentare au fost de acord ca legislatia din domeniul energiei sa fie adoptata in procedura de urgenta. Acest lucru a fost cerut si de FMI. Trebuie sa urgentam procedura pentru a le trimite Senatului, care e Camera decizionala in acest domeniu", a spus Georgian Pop, dupa sedinta Biroului Permanent al Camerei, precizand ca proiectele vizeaza legea energiei electrice si activitatea Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei.

FMI: Daca agitatia politica va continua, reducem perspectivele economice

El a precizat ca saptamana viitoare, luni si marti, Camera Deputatilor se va reuni in plen.

Comisia de industrii si servicii din Camera Deputatilor a solicitat, marti, Biroului Permanent sa-i fie repartizata cu "mentiunea in procedura de urgenta" cererea de reexaminare a Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.33/2007 privind modificarea si completarea Legii energiei electrice nr.13/2007 si Legii gazelor nr. 351/ 2004.

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a precizat ca autoritatile romane si-au asumat fata de FMI si UE angajamentul de a adopta o legislatie care "sa confere independenta si sa stabileasca atributiile ANRE".

Pretul energiei electrice va creste cu 2-3% de la 1 septembrie 2012, pentru consumatorii non-casnici, in urma dereglementarii a 15% din piata electricitatii, iar pretul gazelor naturale va creste cu 5% pentru consumatorii casnici si cu 10% pentru cei industriali, din 15 septembrie 2012, a declarat, vineri, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie, Niculae Havrilet.

Firmele vor plati mai mult pentru energia electrica de la 1 septembrie

In primul semestru al acestui an, Resursele de energie primara ale Romaniei au inregistrat in primul semestru al anului o scadere cu 2,8% fata de aceeasi perioada din 2011, pe cand cele de energie electrica au scazut cu 3,2% in perioada mentionata, releva datele provizorii publicate la inceputul lunii august de Institutul National de Statistica (INS).

INS: Resursele de energie primara si energie electrica, in scadere

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#legislatie energie, #adoptare legislatie energie, #FMI legislatie energie Romania, #pret energie electrica , #Norme legislative