Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bonurile fiscale care contin codul de TVA al beneficiarului se raporteaza in declaratia 394? Ce spune Fiscul

Bonurile fiscale care contin codul de TVA al beneficiarului se raporteaza in declaratia 394? Ce spune Fiscul


Incepand din luna martie, bonurile fiscale de pana la 100 de euro, inclusiv TVA, pot fi utilizate de contribuabili pentru deducerea taxei pe valoarea adaugata, fara sa mai fie necesara si factura fiscala.

Pentru a se putea face deducerea pe baza bonurilor fiscale, bonurile trebuie sa aiba imprimat codul de TVA al beneficiarului.

Normele de aplicare a Codului fiscal au fost modificate recent prin HG nr. 84/2013, publicata in Monitorul Oficial nr. 136 din 14 martie, noile reglementari intrand in vigoare in 14 martie.

Actul normativ da posibilitatea contribuabililor sa isi deduca TVA pentru bunuri si servicii si de pe bonurile fiscale, a caror valoare este de pana la 100 de euro cu tot cu TVA. Reglementarea se aplica pentru orice bunuri si servicii achizitionate pentru societate, care nu depasesc valoarea mentionata, fie ca e vorba de carburanti, carti de vizita, materii prime, materiale, servicii de consultanta sau orice alt ceva.

Cititi continuarea articolului pe Avocatnet

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2392 ori