Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANAF poate utiliza noi probe pentru stabilirea situatiei fiscale a contribuabililor

ANAF poate utiliza noi probe pentru stabilirea situatiei fiscale a contribuabililor


Fiscul poate solicita contribuabililor noi informatii ce vor servi drept probe pentru stabilirea situatiei fiscale a acestora, se precizeaza intr-un act normativ recent intrat in vigoare. Aceste date ar putea fi folosite la inspectiile fiscale, a precizat pentru AvocatNet.ro Mitel Spataru, Tax Manager Finexpert. Totusi, firmele trebuie sa aiba in vedere anumite aspecte atunci cand furnizeaza organelor de control astfel de informatii.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) poate solicita contribuabilului noi informatii, pe care le poate folosi ca proba in determinarea situatiei fiscale a acestuia, se precizeaza in OUG nr. 8/2014 care a modificat recent Codul de procedura fiscala. Potrivit actului normativ, constituie proba orice element care serveste la constatarea unei stari de fapt fiscale, inclusiv: inregistrari audiovideo, date si informatii aflate in orice mediu de stocare si alte mijloace materiale de proba, care nu sunt interzise de lege.

Citeste mai multe despre ANAF poate utiliza noi probe pentru stabilirea situatiei fiscale a contribuabililor. Ce trebuie sa stii despre acestea? pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2236 ori
Citeste mai multe despreanaf firme situatia fiscala act normativ