Nenzen (Ford Romania): Amanarea taxei auto este o decizie buna

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 14:32
2678 citiri
Nenzen (Ford Romania): Amanarea taxei auto este o decizie buna

Decizia de amanare cu un an a taxei auto pentru autovehiculele inmatriculate inainte de ianuarie 2007 este una "pozitiva", a declarat luni directorul general al Companiei Nationale de Vanzari a Ford Romania, Henrik Nenzen.

"Personal, cred ca taxa auto propusa era nedreapta pentru cei care detineau automobile mai vechi de anul 2007", a mentionat Henrik Nenzen.

Pe de alta parte, acesta sustine ca a inteles pe deplin intentia Ministerului Mediului, "care face o treaba foarte buna".

"Ministerul Mediului a lucrat foarte bine in 2011 pentru descurajarea importurilor de masini europene rulate foarte vechi", a mai spus directorul general al Companiei Nationale de Vanzari a Ford Romania.

Taxa auto pentru prima vanzare a masinilor inmatriculate inainte de 2007 va fi amanata pana in 2013, in urma unei propuneri a UDMR facuta coalitiei, a declarat pentru NewsIn ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Noua taxa ar fi urmat sa fie aplicata numai masinilor care se inmatriculeaza incepand din 13 ianuarie 2012. Pentru autovehiculele inmatriculate inainte de anul 2007, taxa de poluare urma sa fie achitata de catre cumparator la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor, dupa ce intra in vigoare aceasta lege.

Aceasta ultima prevedere a creat nemultumiri pe piata masinilor second-hand, pe motiv ca ar mari cu mult pretul de vanzare al autoturismelor. Mai mult, o parte a oamenilor iesiti la protestele de strada din ultimele 10 zile au criticat guvernul si pentru legea privind noua taxa auto.

Legea avea la baza principiul "poluatorul plateste", taxa de poluare va fi platita, o singura data, pentru autovehiculele noi sau second-hand care sunt inmatriculate pentru prima data in Romania. Normele metodologice de aplicare a legii au fost aprobate de guvern la 11 ianuarie.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a precizat atunci ca normele raman insa in dezbatere publica pana la 19 ianuarie si ca, daca vor exista observatii pertinente, va fi modificata hotararea de guvern prin care au fost aprobate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#taxa auto, #amanare taxa auto, #taxa de poluare 2012 , #Legislatie rutiera