Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania a incalcat doua Directive Europene privind achizitiile publice

Romania a incalcat doua Directive Europene privind achizitiile publice


Comisia Europeana (CE) a emis joi un aviz motivat prin care solicita autoritatilor romane sa respecte pe deplin directivele europene privind achizitiile publice, argumentand ca procedurile de licitatii pentru o licitatie de executie de lucrari prin solicitare de oferte, pentru reabilitarea drumului national intre Crasna si Iasi, au fost realizate prin incalcarea Directivelor 2004/18/CE si 89/665/CEE.

Cele doua directive UE din 1989 si 2004 se refera la coordonarea procedurilor de incredintare a unor contracte de lucrari publice, contracte publice de aprovizionare si contracte de servicii publice.

Procedura de licitatii a fost gestionata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si a fost desfasurata pe baza unei legi nationale care s-a constatat ulterior a fi incompatibila cu normele europene privind achizitiile publice.

Ca urmare, din anuntul de participare lipseau informatii esentiale, iar ofertantii erau privati de dreptul lor deplin la un recurs efectiv, informeaza CE intr-un comunicat dat publicitatii la Bruxelles.

Solicitarea CE ia forma unui aviz motivat in cadrul procedurilor UE in constatarea neindeplinirii obligatiilor. In cazul in care in termen de doua luni nu se notifica masuri prin care sa se puna capat incalcarii legislatiei UE, executivul poate decide sa sesizeze Curtea de Justitie a UE in privinta Romaniei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 2797 ori