Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Indicatiile CE privind taxa de inmatriculare sunt foarte clare

Indicatiile CE privind taxa de inmatriculare sunt foarte clare

Comisarul european pentru protectia consumatorului Meglena Kuneva a declarat luni ca nu vede relevanta unei discutii cu premierul Tariceanu despre taxa de prima inmatriculare, in conditiile in care indicatiile Comisiei Europene in aceasta privinta sunt foarte clare.

"CE a recomandat ca taxa sa fie nediscriminatorie in privinta masinilor la mana a doua", a precizat Kuneva, adaugand ca si alte tari s-au confruntat cu o astfel de problema.

Prin urmare, comisarul european a spus ca nu a vede relevanta unei discutii pe acest subiect cu premierul Tariceanu, intrucat "indicatiile Comisiei sunt foarte clare in acesta privinta".

Comisia Europeana considera ca taxa de prima inmatriculare, intrata in vigoare la 1 ianuarie 2007, contravine jurisprudentei Curtii Europene si Tratatului de aderare a Romaniei la UE. Potrivit ministrului de finante Sebastian Vladescu insa, CE nu a contestat dreptul Romaniei de a institui aceasta taxa, ci modalitatea de calcul. Din cauza sistemului de calcul, nivelul taxei pentru masinile vechi ajunge sa depaseasca valoarea reziduala a autoturismului. Taxa de inmatriculare urmeaza sa fie modificata, in conformitate cu legislatia europeana.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1006 ori