FMI insista pentru modificarea OUG 50/2010

Luni, 01 Noiembrie 2010, ora 12:21
2269 citiri
FMI insista pentru modificarea OUG 50/2010

FMI si Comisia Europeana insista pentru modificarea OUG 50/2010 privind creditele populatiei, pentru a asigura un echilibru intre banci si consumatori, dar evita sa prezinte in clar daca aceasta este o conditionalitate stricta pentru eliberarea urmatoarei transe, conform Mediafax.

"Ne intereseaza ca populatia sa fie protejata dar vrem sa ne asiguram si ca nu existe ceva care sa pericliteze stabilitatea financiara.

Sunt optimist ca vom gasi o solutie care respecta ambele obiective (...) ", a raspuns Franks, intrebat daca modificarea OUG 50/2010 reprezinta o conditionalitate pentru eliberarea urmatoarei transe.

Directorul de tara pentru Romania al Comisiei Europene, Istvan Szekely, a aratat ca institutia intelege nevoia de protectie in plus a consumatorilor, in special in domeniul financiar bancar, dar trebuie sa se asigure si ca sistemul bancar este solid, iasr legislatia europeana este respectata.

Szekely a punctat ca singura institutie cu rol de suspendare sau limitare a activitatii unei banci este Banca Nationala a Romaniei, iar astfel de proceduri n-ar trebuie sa poata fi deschise de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor.

#fmi, #oug, #50, #credite, #comisia, #europeana, #franks , #Legislatie europeana