Cum se calculeaza perioada in care un angajator trebuie sa aplice o sanctiune disciplinara?

Vineri, 07 Decembrie 2012, ora 10:27
2907 citiri
Cum se calculeaza perioada in care un angajator trebuie sa aplice o sanctiune disciplinara?

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, printr-o hotarare pronuntata recent, care este termenul de la care se calculeaza termenul de 30 de zile in care un angajator poate aplica o sanctiune disciplinara conform Codului Muncii.

Decizia ICCJ vine dupa ce, la finalul lunii septembrie, Procurorul general al Romaniei ceruse Instantei supreme, printr-un recurs in interesul legii, pronuntarea unei hotarari prin care sa se asigure interpretarea unitara a prevederilor legale in materie, in conditiile in care instantele le aplicau diferit.

Decizia ICCJ nr. 16/2012, publicata in Monitorul Oficial nr. 817 din 5 decembrie 2012, admite recursul in interesul legii inaintat de Procurorul General al Romaniei.

Practic, prin aceasta hotarare, Instanta suprema a decis ca, momentul de la care incepe sa curga termenul de 30 de zile calendaristice pentru aplicarea sanctiunii disciplinare este data inregistrarii raportului final al cercetarii disciplinare prealabile la registratura unitatii.

Citeste mai multe despre Cum se calculeaza perioada in care un angajator trebuie sa aplice o sanctiune disciplinara? pe AvocatNet.ro

#perioada aplicare sanctiune disciplinara, #sanctiuni disciplinare Codul Muncii, #sanctiune disciplinara , #Legislatie codul muncii