Angajatorii pot recupera informatiile din Revisal de la la ITM

Luni, 10 Iunie 2013, ora 18:05
3207 citiri
Angajatorii pot recupera informatiile din Revisal de la la ITM

Angajatorii care isi pierd bazele de date din Registrul electronic de evidenta a salariatilor au posibilitatea sa isi recupereze informatiile din Revisal de la inspectoratul teritorial de munca unde se afla in evidenta, potrivit unei informari a Inspectiei Muncii. Noua facilitate este disponibila incepand din 7 iunie, se precizeaza in documentul emis de seful institutiei, inspectorul general de stat, Ciprian Dragomir.

Potrivit actului normativ care reglementeaza Registrul electronic al salariatilor (HG 500/2011), angajatorul este obligat sa pastreze datele din Revisal pentru o perioada de timp indelungata, iar periodic trebuie sa salveze informatiile din aplicatia informatica pe un suport de stocare extern, astfel incat sa aiba acces la ele si pe viitor.

Aplicatia Revisal permite salvarea bazei de date din meniul "Instrumente", unde selectati operatiunea "Salvare baze de date" (in cazul in care in program sunt inregistrati mai multi angajatori) sau functia "Export angajator" (cand se salveaza baza de date a unui singur angajator).

Totusi, exista si posibilitatea ca angajatorii sa isi piarda informatiile din Revisal fie pentru ca nu au salvat baza de date, fie ca au salvat-o pe un CD sau stick pe care l-au ratacit. Din fericire, datele pot fi recuperate de la inspectorii ITM, Inspectia Muncii dand publicitatii un document care explica ce pasi trebuie sa parcurga angajatorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#recuperare informatii Revisal, #informatii pierdute angajatori, #baze date angajatori ITM , #Legislatie codul muncii