Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ultima zi pentru depunerea declaratiei 200 pentru 2011

Ultima zi pentru depunerea declaratiei 200 pentru 2011


Termenul limita pentru depunerea declaratiilor aferente veniturilor realizate in 2011 este 25 mai. Formularele care trebuie depuse, in functie de venituri, sunt "Declaratie privind veniturile realizate din Romania'- formular 200 si 'Declaratie privind veniturile realizate din strainatate" - formular 201.

Contribuabilii care in anul 2011 au obtinut venituri din salarii sau asimilate salariilor, isi pot exprima optiunea privind destinatia unei sume, reprezentand pana la 2% din impozitul datorat pe venitul net anual impozabil, castigul net anual din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private, conform legii, prin completarea si depunerea formularului 230 - "Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul pe venitul anual si deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea in sistem colectiv pentru domeniul locativ".

Declaratia privind veniturile realizate din Romania- formular 200 se completeaza si se depune pentru venituri din activitati independente - activitati comerciale, profesii libere, drepturi de proprietate intelectuala, venituri din cedarea folosintei bunurilor - inchirieri sau arenda, venituri din activitati agricole determinate in sistem real, venituri realizate intr-o forma de asociere - venitul declarat va fi venitul net/pierderea distribuita din asociere, transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise, venituri din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract. precum si orice alte operatiuni de acest gen, altele decat cele cu instrumente financiar tranzactionate pe piete autorizate si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

Pentru toate celelalte categorii de venituri obtinute de catre contribuabili in anul 2011, respectiv venituri din: salarii si venituri asimilate salariilor; investitii, altele decat cele mentionate anterior; premii si venituri din jocuri de noroc; pensii; activitati agricole a caror impunere este finala, respectiv veniturile obtinute prin valorificarea produselor vandute catre unitati specializate pentru colectare, unitati de procesare industriala sau catre alte unitati pentru utilizare ca atare, pentru care impozitul s-a calculat prin retinere la sursa prin aplicarea cotei de 2% asupra valorii produselor livrate; transferul proprietatilor imobiliare nu se depun declaratii privind venitul realizat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1560 ori