Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tribunalul Bucuresti amana decizia in procesul Basescu-Patriciu

Tribunalul Bucuresti amana decizia in procesul Basescu-Patriciu


Decizia in procesul in care presedintele Romaniei, Traian Basescu, il acuza pe omul de afaceri Dinu Patriciu de "minciuna si trucarea unor filmari" a fost amanata de Trbunalul Bucuresti, pentru 18 februarie.

Procesul se afla in faza de apel, dupa ce Judecatoria Sectorului 1 a admis pe 19 octombrie 2011 actiunea sefului statului si l-a obligat pe Dinu Patriciu la plata a 0,5 lei daune morale, precum si la publicarea deciziei in doua publicatii cu tiraj national, in doua numere consecutive, potrivit Agerpres.

Presedintele Traian Basescu l-a dat in judecata pe Dinu Patriciu si firma Best Media, cea care edita cotidianul Gardianul, cerand despagubiri de un 1 leu pentru "minciuna si trucarea unor filmari", actiunea fiind inregistrata la inceputul lunii decembrie 2009.

Cotidianul Gardianul a publicat, in 26 noiembrie 2009, un film in care presedintele Traian Basescu pare a lovi un copil peste fata, in timpul unui miting electoral din 2004.

Omul de afaceri Dinu Patriciu declara, in aceeasi zi, la Realitatea TV, ca, de fapt, la mitingul de la Ploiesti, din 2004, Traian Basescu a lovit copilul de doua ori, prima data in plex si apoi peste fata, asa cum apare in imaginile difuzate in presa.

In noiembrie 2009, Traian Basescu anunta ca il va da in judecata pe Dinu Patriciu si cotidianul Gardianul pentru "minciuna si trucarea unor filmari" si a solicitat Institutului National de Expertize Criminalistice (INEC) un aviz de specialitate prin care sa se stabileasca daca filmul din campania din 2004 contine urme de interventie tehnica in sensul modificarii integritatii.

Dupa efectuarea expertizei, Traian Basescu declara ca, potrivit INEC, inregistrarea de la Ploiesti contine elemente de editare computerizata in sensul alterarii integritatii, nu e autentica si nici nu reprezinta o copie realizata cu acuratete a unei inregistrari autentice

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1681 ori