Si judecatorii sau notarii vor putea tine sedinta de informare privind medierea

Vineri, 28 Iunie 2013, ora 17:55
1958 citiri
Si judecatorii sau notarii vor putea tine sedinta de informare privind medierea

Incepand din aceasta primavara, toti cei care vor sa inceapa un proces pot face acest lucru doar daca participa, in prealabil, la o sedinta de informare privind medierea, realizata de un mediator autorizat in conditiile legii.

Totusi, parlamentarii au adoptat recent noi reglementari in materie, in sensul ca procedura de informare va putea fi sustinuta si de alte persoane din sistem, precum judecatori sau procurori. Cristi Danilet, membru CSM, a declarat vineri ca institutia pe care o reprezinta va face tot ce este posibil ca aceste reglementari sa nu se aplice.

Sedinta de informare privind medierea a devenit obligatorie incepand cu 15 februarie 2013, data de la care s-a instituit obligatia legala pentru parti ca, anterior declansarii unei actiuni in instanta, sa se prezinte la mediator in vederea informarii cu privire la posibilitatea solutionarii diferendelor pe calea medierii.

Prevederile legale in vigoare stabilesc, de asemenea, ca partile au libertatea sa-si aleaga mediatorul, sursa oficiala pentru alegerea mediatorului fiind tabloul mediatorilor autorizati intocmit de Consiliul de Mediere,

Avocatnet.

#judecatori mediere 2013, #CSM judecatori mediere, #mediatori 2013 , #Legi Romania