Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pragul valoric pentru imobilizarile corporale, majorat la 2500 de lei. Cum iti afecteaza afacerea?

Pragul valoric pentru imobilizarile corporale, majorat la 2500 de lei. Cum iti afecteaza afacerea?


Valoarea minima de intrare a mijloacelor fixe va fi majorata incepand de la 1 iulie, potrivit unui act normativ publicat recent. Astfel, pragul valoric pentru imobilizarile corporale va creste, la 2500 de lei, dupa sase ani in care stagnat la valoarea de 1800 de lei.

Specialistii sunt de parere ca masura poate fi considerata o facilitate fiscala pentru ca permite deducerea fiscala imediata a cheltuielilor cu mijloacele fixe, daca valoarea lor se situeaza sub suma de 2500 lei.

Noua valoare, aplicabila de la 1 iulie, este cuprinsa in HG nr. 276/2013 privind stabilirea valorii de intrare a mijloacelor fixe, publicata in Monitorul Oficial nr. 313 din 30 mai 2013.

Bogdan Costea, expert contabil la Viboal-Findex, a explicat ca aceasta modificare are in principiu doar impact fiscal, in sensul ca valoarea minima de 2500 lei se refera la obligatia platitorilor de impozit pe profit/venit sa deduca fiscal valoarea achizitiilor de mijloace fixe ce depasesc aceasta suma doar prin intermediul amortizarii fiscale.

"Practic, daca pana la 1 iulie 2013 orice mijloc fix cu o valoare mai mare de 1800 lei pe luna trebuia amortizat fiscal, de la 1 iulie 2013 aceasta suma a fost majorata la 2500 lei. Astfel, cheltuielile cu mijloacele fixe achizitionate ulterior acestei date, care au o valoare de intrare mai mica de 2500 lei, vor putea fi deduse integral la momentul achizitiei si punerii in functiune, fara a mai fi obligatorie recuperarea valorii acestora prin intermediul amortizarii fiscale", a precizat specialistul.

Citeste continuarea articolului pe Avocatnet.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2205 ori