Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Parintii plecati la munca in strainatate primesc amenda daca isi lasa copiii singuri

Parintii plecati la munca in strainatate primesc amenda daca isi lasa copiii singuri


Parintii care pleaca la munca in strainatate si isi lasa copiii minori acasa sunt obligati sa desemneze o persoana majora din familie, care sa se ocupe de intretinerea acestora pe toata perioada absentei lor, se precizeaza intr-un act normativ, care va intra in vigoare pe 3 octombrie 2013. Daca acestia nu vor face acest lucru, atunci vor fi sanctionati cu o amenda cuprinsa intre 500 si 1000 lei.

Un act normativ care cuprinde masuri clare privind protectia copiilor ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate a fost publicat, luni, in Monitorul Oficial si va intra in vigoare pe 3 octombrie 2013.

Este vorba despre Legea nr. 257/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 607 din 30 septembrie 2013.

Cititi continuarea articolului pe Avocatnet.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2614 ori