Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noi reglementari legale pentru contabili, evaluatori, auditori si consultanti fiscali

Noi reglementari legale pentru contabili, evaluatori, auditori si consultanti fiscali


O lege publicata la finalul saptamanii trecute clarifica activitatile pe care le pot desfasura expertii contabili, consultantii fiscali, auditorii, evaluatorii sau practicienii in insolventa.

Legea nr. 149/2013, publicata in Monitorul Oficial nr. 257 din 9 mai 2013, aduce completari actelor normative care reglementeaza activitatile de expertiza fiscala, de evaluare a bunurilor, de audit financiar, de consultanta fiscala si de practician in insolventa.

Mai exact, Legea nr. 149/2013 prevede punctual ca:

- Expertii contabili pot efectua activitatile de audit financiar, consultanta fiscala si evaluare numai dupa dobandirea, in conditiile legii, a calitatii de auditor financiar, consultant fiscal sau evaluator autorizat, dupa caz, si inscrierea ca membri in organizatiile care coordoneaza profesiile liberale respective.

- Evaluatorii pot efectua activitatile de expertiza contabila, audit financiar, reorganizare judiciara si lichidare, precum si consultanta fiscala, numai dupa dobandirea, in conditiile legii, a calitatii de expert contabil, auditor financiar, practician in insolventa sau consultant fiscal, dupa caz, si inscrierea ca membri in organizatiile care coordoneaza profesiile liberale respective.

Cititi continuarea articolului pe Avocatnet.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2428 ori