Judecatoarea implicata in eliberarea lui Dinel Staicu, acuzata ca a primit mita de un milion euro

Vineri, 09 August 2013, ora 15:53
1696 citiri
Judecatoarea implicata in eliberarea lui Dinel Staicu, acuzata ca a primit mita de un milion euro
Dinel Staicu

Reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii aviz de retinere si arestare preventiva in cazul judecatoarei Veronica Carstoiu, cercetata pentru luare de mita.

Judecatoarea Veronica Cristoiu a facut partea din comitetul care l-a eliberat pe Dinel Staicu, omul de afaceri implicat in dosarul privind fraudarea Bancii Internationale a Religiilor si acuzat pentru dare de mita.

Procurorii spun ca judecatoarea ar fi cerut, prin intermediari, peste un milion de euro pentru a da o solutie favorabila intr-un dosar penal.

Dinel Nutu a revenit, din luna aprilie, la numele de Staicu, dupa ce in martie 2011 isi luase numele sotiei, ca sa poata sa plece din tara si sa nu fie de gasit pentru a executa o pedeapsa de sapte ani de inchisoare in dosarul privind fraudarea Bancii Internationale a Religiilor.

Dinel Staicu a purtat numele de Nutu in perioada 8 martie 2011 - 9 aprilie 2013, arata luni Directia Nationala Anticoruptie, in comunicatul in care a anuntat ca judecatoarele Antonela Costache si Viorica Dinu au fost trimise in judecata, fiind acuzate ca ar fi luat mita pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nutu si pentru a interveni pentru solutii favorabile in alte dosare.

#judecatoare Veronica Cristoiu, #caz Dinel Staicu, #mita Veronica Cristoiu , #Legi Romania