Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dosarul personal al salariatului: Documentele pe care trebuie sa le ai, ca sa nu fii amendat

Dosarul personal al salariatului: Documentele pe care trebuie sa le ai, ca sa nu fii amendat


Legislatia muncii obliga fiecare angajator sa intocmeasca un dosar personal pentru fiecare salariat, pe care sa-l actualizeze ori de cate ori este necesar. In cazul unui control de la inspectoratul de munca, dosarele angajatilor trebuie prezentate inspectorilor, angajatorii care refuza sa faca acest lucru riscand amenzi de pana la 8.000 de lei.

Potrivit HG nr. 500/2011, orice angajator trebuie sa intocmeasca un dosar personal pentru fiecare dintre salariati, sa-l pastreze in bune conditii la sediu sau si sa il prezinte inspectorilor de munca la solicitarea acestora, in cadrul misiunilor de control.

Prin acest dosarul se transpun practic in format tiparit datele inregistrate de catre angajator in registrul electronic de evidenta a salariatilor, Revisal, si se certifica legalitatea si corectitudinea completarii informatiilor.

Cititi continuarea articolului pe Avocatnet.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1173 ori