Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Anumite deduceri ale salariatilor, eliminate din Codul fiscal

Anumite deduceri ale salariatilor, eliminate din Codul fiscal


Angajatii nu isi vor mai putea deduce anumite cheltuieli, incepand din 5 august, dupa ce Guvernul a eliminat din Codul fiscal, printr-un act normativ publicat vineri, prevederile care permiteau acest lucru.

Codul fiscal a fost modificat prin OG nr. 16/2013, publicata in 2 august.Printre altele, ordonanta abroga art. 581 din Codul fiscal.

Acest articol din Codul fiscal dadea posibilitatea salariatilor sa isi deduca din veniturile impozabile din salarii, obtinute la functia de baza, in limita a 300 de lei pe an, cheltuielile efectuate pentru economisire in sistem colectiv pentru domeniul locativ.

OG nr. 16/2012 stabileste ca pentru cheltuielile efectuate in perioada 1 ianuarie - 5 augsut 2013 pentru economisirea in sistem colectiv pentru domeniul locativ se aplica reglementarile in vigoare la data efectuarii cheltuielilor.

Cititi continuarea articolului pe Avocatnet.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2060 ori