ANI: Detinerile de sub 5% din companii nu se mai trec in declaratia de avere

Joi, 09 Mai 2013, ora 11:13
1993 citiri
ANI: Detinerile de sub 5% din companii nu se mai trec in declaratia de avere

Agentia Nationala de Integritate anunta ca in declaratia de interese nu mai trebuie mentionate contractele societatilor comerciale pe actiuni la care declarantul impreuna cu sotul/sotia si rudele de gradul I detin mai putin de 5% din capitalul social al societatii.

Potrivit unui comunicat al ANI, in Monitorul Oficial nr. 247 din 30 aprilie 2013, a fost publicata Legea nr. 116 din 24.04.2013, care are modificat pct. 5 al Anexei nr. 2 - formularul declaratiei de interese prevazut de Legea nr. 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea completarea altor acte normative.

Modificarea consta in faptul ca in declaratia de interese - punctul 5 - nu vor mai fi declarate contractele societatilor comerciale pe actiuni la care declarantul impreuna cu sotul/sotia si rudele de gradul I detin mai putin de 5% din capitalul social al societatii, indiferent de modul de dobandire a actiunilor.

ANI mentioneaza ca aceasta modificare a intrat in vigoare la data de 30 aprilie 2013.

Formularele privind declaratiile de avere si de interese pot fi descarcate de pe pagina de Internet a Agentiei Nationale de Integritate, la adresa: http://www.integritate.eu/home/descarca-formulare.aspx/.

Declaratiile de avere si declaratiile de interese se depun in termen de 30 de zile de la data numirii sau a alegerii in functie ori de la data inceperii activitatii. De asemenea, persoanele prevazute de lege au obligatia sa depuna sau sa actualizeze declaratiile de avere si declaratiile de interese anual, cel mai tarziu la data de 15 iunie.

Declaratiile de avere se intocmesc dupa cum urmeaza: pentru anul fiscal anterior incheiat la 31 decembrie in cazul veniturilor si situatia la data declararii pentru celelalte capitole din declaratie, potrivit Anexei nr. 1 din Legea 176/2010.

Persoanele suspendate din exercitiul functiei sau al demnitatii publice pentru o perioada ce acopera integral un an fiscal vor actualiza declaratiile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#declaratii avere, #detineri actiuni declaratii avere, #declaratii interese ANI, #Agentia Nationala Integritate declaratii , #Legi Romania