Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ajutoarele sociale, mai greu de obtinut. Vezi noile reguli

Ajutoarele sociale, mai greu de obtinut. Vezi noile reguli


Romanii care detin, printre altele, obiecte de arta, peste 100 de grame de metale pretioase sau blanuri de mare valoare nu pot primi ajutoare sociale, au anuntat, marti, reprezentantii Ministerului Muncii.

Guvernul a aprobat proiectul de hotarare pentru modificarea si completarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor privind venitul minim garantat, indemnizatia lunara pentru cresterea copilului si alocatia pentru sustinerea familiei.

Ministerul Muncii precizeaza ca actul normativ simplifica procedura de acordare a ajutoarelor sociale, ramanand o singura lista de bunuri ce duc la excluderea solicitantilor de la acordarea de ajutor social.

Beneficiarii sunt obligati sa-si plateasca impozitele locale, care sunt cele prevazute de articolul 248 literele a-c din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, respectiv impozitul pe imobile, terenuri si autovehicule, mai prevede actul normativ.

Beneficiarii de venit minim garantat, care vor iesi din plata pentru ca nu si-au platit impozitele, nu mai pot fi obligati sa munceasca in folosul comunitatii.

Potrivit sursei citate, copiii de pana la 18 ani care urmeaza o forma de invatamant in strainatate vor fi luati in calcul la stabilirea alocatiei de sustinere a familiei, daca respectivele unitati de invatamant prezinta dovezi privind frecventarea cursurilor scolare peste hotare.

De asemenea, tinerii in varsta de pana la 18 ani, care termina cele 10 clase obligatorii de invatamant, vor fi luati in calcul, la stabilirea venitului mediu net lunar al familiei, ca membri ai familiei, mai spun cei de la minister.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 2762 ori