Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ai realizat venituri anul trecut? Pe care trebuie sa le declari la Fisc

Ai realizat venituri anul trecut? Pe care trebuie sa le declari la Fisc


Persoanele fizice trebuie sa isi declare la Fisc veniturile realizate in 2012 prin depunerea formularului 200 pana pana la 27 mai 2013 inclusiv, amenzile pentru depasirea acestui termen fiind cuprinse intre 50 si 500 de lei. Totusi, nu toate categoriile de venituri realizate anul trecut trebuie raportate in acest formular.

Potrivit reglementarilor fiscale, declaratia 200 trebuie depusa de persoanele fizice care, in anul 2012 au realizat venituri comerciale din fapte de comert, prestari de servicii (altele decat cele din profesii libere), practicarea unei meserii, inclusiv din activitati adiacente, venituri din cedarea folosintei bunurilor calificate in categoria veniturilor din activitati independente.

De asemenea, si persoanele fizice care au obtinut venituri din profesii libere: din exercitarea profesiilor medicale, de avocat, notar, auditor financiar, consultant fiscal, expert contabil, contabil autorizat, consultant de plasament in valori mobiliare, arhitect sau a altor profesii reglementate, desfasurate in mod independent, in conditiile legii.

Citeste continuarea articolului pe Avocatnet

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1252 ori