MFP: Modificarea Codului Fiscal nu va afecta bugetul din acest an

Vineri, 25 Mai 2012, ora 13:13
1710 citiri
MFP: Modificarea Codului Fiscal nu va afecta bugetul din acest an

Codul Fiscal va fi imbunatatit, iar toate masurile fiscale pe care le va lua Guvernul nu vor afecta bugetul din acest an, a declarat, vineri, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP) Liviu Voinea, intr-o conferinta de presa.

"Mai sunt si alte proiecte, dar care presupun modificari ale bugetului, astfel ca vor trebui sa astepte bugetele viitoare. In acest sens, un prim exemplu este propunerea privind modificarea Codului Fiscal care a intrat in prima lectura in aceasta saptamana si urmaste indeplinirea angajamentelor cu FMI si punerea in acord cu directive europene, cu termen 1 iulie", a afirmat Voinea.

El a adaugat ca in mandatul de sase luni al actualului Guvern nu vor putea fi adoptate multe schimbari de natura fiscala, dar va putea fi imbunatatita comunicarea cu cetatenii si cu mediul de afaceri.

"Sunt multi in acest Guvern care vor sa schimbe lucrurile in bine. Macar sa aratam o deschidere", a spus el.

Potrivit unui proiect de modificare a Codului Fiscal, pragul afacerilor peste care se plateste TVA va creste la 65.000 euro, limitarea dreptului de deducere a TVA la achizitia de vehicule, in unele situatii, va fi eliminata, impozitarea profitului din piata de capital va fi facuta anual, iar pacura va fi marcata si colorata, pentru reducerea evaziunii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Liviu Voinea Cod Fiscal, #modificari cod fiscal, #modificare cod fiscal reducere evaziune , #Legi economice