Noutati in sistemul TVA la incasare. Prevederile Codului fiscal, clarificate si completate

Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 11:07
2987 citiri
Noutati in sistemul TVA la incasare. Prevederile Codului fiscal, clarificate si completate

Regulile din sistemul TVA la incasare au fost completate de autoritati prin modificarile recente aduse Codului fiscal. Noile reglementari vizeaza cateva aspecte procedurale privind intrarea si iesirea din noul sistem de TVA, obligatoriu de la 1 ianuarie pentru toate firmele cu o cifra de afaceri mai mica de 2.250.000 lei.

Codul fiscal contine, odata cu modificarile aduse prin OG nr. 8/3013, reguli mai clare privind regimul pe care trebuie sa-l aplice beneficiarii operatiunilor realizate de persoanele obligate sa intre in sistemul TVA la incasare sau sa paraseasca sistemul, pe perioada cuprinsa intre data de la care aveau obligatia sa aplice sistemul pana la data inregistrarii din oficiu si, respectiv de la data la care aveau obligatia sa inceteze aplicarea sistemului pana la radierea din oficiu.

Astfel, noile reglementari privind sistemul TVA la incasare stabilesc ca persoana impozabila care trebuie sa aplice sistemul TVA la incasare si nu depune notificarea de inregistrare va fi inregistrata din oficiu de organul fiscal competent in Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare, incepand cu data inscrisa in decizia de inregistrare. In cazul in care un beneficiar care nu aplica noul sistem de TVA efectueaza achizitii de la o persoana impozabila aflata in situatia mentionata anterior, atunci el isi va putea deduce TVA conform regulilor generale de deducere.

Cititi mai multe despre Noutati in sistemul TVA la incasare. Prevederile Codului fiscal, clarificate si completate pe Avocatnet.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#TVA incasare, #TVA 2013 Codul fiscal, #TVA incasare Romania 2013 , #Lege TVA