Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Deducerea TVA pe baza bonurilor fiscale. Ce noi reguli aplicam pentru carburantii auto?

Deducerea TVA pe baza bonurilor fiscale. Ce noi reguli aplicam pentru carburantii auto?


De la mijlocul lunii martie avem noi reguli pentru deducerea TVA pe baza bonurilor fiscale in cazul benzinei sau motorinei pe care o consuma autoturismele firmei.

Din 14 martie 2013, de cand HG nr. 84/2013 a intrat in vigoare, deducerea TVA pentru carburanti a devenit putin mai complicata, astfel incat, incepand de la aceasta data, TVA poate dedusa pentru carburanti pe baza bonurilor fiscale numai daca valoarea se incadreaza in limita a 100 de euro, inclusiv TVA. Pentru sumele care depasesc aceasta valoare, va fi necesara o factura fiscala.

Mai mult decat atat, pentru a se putea face deducerea pe baza bonurilor fiscale, aceste documente trebuie sa aiba imprimat codul de TVA al beneficiarului.

Reglementarile legale puncteaza ca mentiunea privind codul de TVA trebuie imprimata "cu ajutorul casei de marcat", intelegand astfel ca este necesar ca aceasta informatie sa faca parte din formatul standard al bonului fiscal, asa cum este emis de aparatul de marcat, nefiind acceptata o mentiune ulterioara cu pixul, spre exemplu.

Citeste mai multe despre Deducerea TVA pe baza bonurilor fiscale. Ce noi reguli aplicam pentru carburantii auto? pe Avocatnet.ro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2999 ori