Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ai afaceri sub 119.000 lei? Declaratia trebuie depusa pana pe 27 februarie

Ai afaceri sub 119.000 lei? Declaratia trebuie depusa pana pe 27 februarie


Persoanele impozabile inregistrate si neinregistrate in scopuri de TVA cu afaceri mai mici de 119.000 lei au obligatia sa depuna pana pe 27 februarie declaratia informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul 2011, a anuntat vineri ANAF.

Astfel, persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA au obligatia sa depuna formularul 392A "Declaratia informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul 2011".

Persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA, a caror cifra de afaceri realizata la finele anului calendaristic este inferioara sumei de 119.000 de lei, au obligatia sa depuna formularul 392B "Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul 2011", potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA, care realizeaza operatiuni scutite fara drept de deducere, care nu sunt accesorii activitatii principale, nu au obligatia depunerii formularului 392B "Declaratia informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul 2011".

Termenul de depunere a acestor formulare pentru anul fiscal 2011 este pana la data de 27 februarie 2012, inclusiv.

Aceste declaratii in format hartie, insotite de formatul electronic se depun la registratura organului fiscal competent sau la posta, prin scrisoare recomandata.

Formatul electronic se obtine prin folosirea programului de asistenta elaborat de Ministerul Finantelor Publice, pus la dispozitie, gratuit, de unitatile fiscale sau poate fi descarcat de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala la adresa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 2350 ori