Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noul Cod al insolventei: Judecatorul-sindic poate sa convoace adunarea creditorilor si sa stabileasca ordinea de zi

Noul Cod al insolventei: Judecatorul-sindic poate sa convoace adunarea creditorilor si sa stabileasca ordinea de zi


Noul Cod al insolventei confera judecatorului-sindic posibilitatea de a depasi cadrul controlului de legalitate si de a interfera in chestiuni ce tin de oportunitate, ne-a precizat Vasile Godinca-Herlea, asociat coordonator al Casei de Insolventa Transilvania. Mai exact, potrivit acestuia, judecatorul-sindic va putea sa convoace adunarea creditorilor si va avea libertatea de a stabili punctele de pe ordinea de zi a adunarii.

Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa face la nivel declarativ o distinctie intre controlul de oportunitate si cel de legalitate al judecatorului-sindic si prevede ca atributiile acestuia sunt limitate la controlul judecatoresc al activitatii administratorului judiciar si/sau al lichidatorului judiciar si la procesele si cererile de natura judiciara aferente procedurii insolventei, a declarat pentru AvocatNet.ro Vasile Godinca-Herlea, asociat coordonator al Casei de Insolventa Transilvania.

Citeste mai multe despre Noul Cod al insolventei: Judecatorul-sindic poate sa convoace adunarea creditorilor si sa stabileasca ordinea de zi pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1587 ori