Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Legea asigurarii locuintelor, obligatorie din iulie 2009

Legea asigurarii locuintelor, obligatorie din iulie 2009

Legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor intra in vigoare la data de 1 iulie 2009, respectiv la 120 de zile de la publicarea acesteia in Monitorul Oficial, a informat, astazi, Serviciul Comunicare al MIRA.

In aceste conditii, proprietarii de locuinte sunt atentionati sa refuze orice oferta venita din partea unor firme sau persoane care doresc sa incheie asigurari in baza acestei legi.

Conform acestei legi, pana la data mentionata, MIRA si Comisia de Supraveghere a Asigurarilor vor informa periodic publicul asupra societatilor de asigurare abilitate sa incheie astfel de asigurari, precum si asupra conditiilor in care acestea se vor incheia.

Legea a fost adoptata, in octombrie, de Parlament si prevede ca proprietarii fizici sau juridici, atat din mediul urban, cat si rural ai imobilelor cu scop de locuinta trebuie sa le asigure, valoarea politei de asigurare fiind diferentiata in functie de tipul de locuinta.

Suma asigurata ce poate fi acordata este de 20.000 de euro pentru locuintele de caramida si 10.000 de euro pentru cele de chirpici.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2729 ori