Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vladescu (ANRMAP): Am propus ridicarea pragului pentru achizitiile directe, din 2013

Vladescu (ANRMAP): Am propus ridicarea pragului pentru achizitiile directe, din 2013


Presedintele ANRMAP, Dan Vladescu, a declarat, joi, ca a propus, printr-o initiativa legislativa, ca de la 1 ianuarie 2013, sa fie ridicat pragul pentru achizitiile publice directe, de la 15.000 la 30.000 de euro.

"Am propus modificarea legii achizitiilor publice, am postat pe site-ul institutiei aceste propuneri, au fost discutii cu ministerele implicate, cu mediul de afaceri si cu oficialii de la Bruxelles. Vom adopta aceste modificari prin ordonanta de urgenta sau prin alt tip de act normativ. Eu am propus in acest proiect ridicarea pragurilor achizitiilor directe la 30.000 de euro pentru toate tipurile de contracte. (...)

Pragurile din directivele europene pentru achizitiile directe sunt mult mai sus decat ce ne propunem noi. Noi vrem sa crestem pragurile pe achizitie directa pe toate tipurile de contracte de la 15.000 la 30.000 de euro, iar pragurile din directivele europene sunt 130.000 de euro pentru bunuri si servicii si 5 milioane de euro pentru lucrari", a precizat Vladescu, intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca in modificarea la legea achizitiilor mai este prevazut ca toate achizitiile directe care au o valoare estimata de 5.000 de euro sa fie in mod obligatoriu notificate in SEAP, in asa fel incat orice contribuabil din tara sa stie cum au fost cheltuiti banii publici.

Vladescu a mai mentionat ca ridicarea pragurilor nu este o masura menita sa favorizeze alianta de la guvernare, ci sa flexibilizeze modul de atribuire a contractelor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 3474 ori