Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Asociatul unic se va putea angaja la propria-i firma

Asociatul unic se va putea angaja la propria-i firma

Propunerea deputatului conservator Andrian Mihei privind completarea legii nr. 31/1990 modificata si republicata, depusa in sesiunea trecuta, prin care se reglementeaza posibilitatea asociatului unic de a se angaja in cadrul societatii sale comerciale a fost aprobata ieri in plenul Senatului.Acest proiect legislativ, pe langa ca transpune in lege un drept fundamental recunoscut de Constitutia Romaniei si de tratatele internationale la care Romania a subscris, si anume dreptul la munca, va veni in sprijinul tuturor micilor intreprinzatori.

Pana acum, la deschiderea unei societati comerciale, acestia erau nevoiti sa aiba cel putin un angajat, altul decat asociatul unic, desi deseori firma respectiva era o mica afacere independenta, pe care respectivul intreprinzator putea sa o desfasoare singur.

Acesta nu putea fi angajat in propria firma, fiind astfel in imposibilitatea de a beneficia de venituri pana la obtinerea dividendelor, si mai ales, neputand beneficia de protectie sociala.

Practic, legea nr. 31/1990 va fi completata cu urmatorul articol:

"Art.196 - Asociatul unic, cu exceptia cazului in care indeplineste functia de administrator unic sau membru al Consiliului de Administratie, poate fi angajat in propria societate, in conditiile Codului muncii."

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 962 ori