Contrabanda si frauda vamala au crescut cu 85% in 2011

Vineri, 23 Decembrie 2011, ora 09:29
1808 citiri
Contrabanda si frauda vamala au crescut cu 85% in 2011
Politia de frontiera

Anul acesta, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera (IGPF) a constatat cu 85% mai multe infractiuni de contrabanda si frauda vamala decat anul trecut si a aplicat amenzi in valoare de peste 4 milioane de lei.

In perioada ianuarie - noiembrie 2011, politistii de frontiera au constatat 22.992 fapte ilegale, dintre acestea 8.434 fiind infractiuni si 14.558 fapte de natura contraventionala, conform Mediafax. Drept urmare, au fost aplicate amenzi in valoare de peste 4 milioane de lei.

Cele mai multe infractiuni au fost inregistrate in domeniul migratiei ilegale de persoane, contrabandei cu bunuri de larg consum si fals si uz de fals.

De asemenea, s-au constatat infractiuni de braconaj piscicol, dar si privind dreptul de proprietate intelectuala. Au fost inregistrate si 231 de cazuri de automobile furate si 207 infractiuni legate de arme si munitii.

"Fata de perioada similara a anului trecut, in acest an se constata o crestere a infractiunilor constatate de politistii de frontiera cu aproximativ 14,5%. Astfel, se constata cresterea, in acest an, a infractiunilor de contrabanda si frauda vamala constatate de politistii de frontiera, cu aproximativ 85%, o crestere cu 83,5% a infractiunilor de natura economico-financiara si o crestere cu aproximativ 32% a infractiunilor de trecere sau tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat", precizeaza IGPF.

#vama romania, #infractiune vama, #politia frontiera, #contrabanda vama , #Codul penal