Guvernul isi va asuma raspunderea, separat, pe Codul civil si Codul penal

Luni, 15 Iunie 2009, ora 16:39
1352 citiri
Guvernul isi va asuma raspunderea, separat, pe Codul civil si Codul penal

Conducerea Parlamentului a decis luni ca asumarea raspunderii Guvernului pe Codul Penal si pe Codul civil, in forma rezultata din dezbaterile din Comisia speciala, sa aiba loc in data 22 iunie, intre orele 16.00 -17.00, pentru preluarea amendamentelor putand fi organizata o sedinta de Guvern. 

"Luni (22 iunie)-n.r., in sedinta comuna Senat-Camera Deputatilor, in prezenta primului ministru, acesta, in numele Guvernul, isi va asuma raspunderea separat in doua sedinte consecutive orele 16.00 si orele 17.00 pe cele doua proiecte de lege privind Codul civil si Codul penal", a afirmat chestorul Senatului, Ioan Chelaru, la finalul Birourilor permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor.

Totodata, Birourile permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului au decis ca pana pe data de 18 iunie parlamentarii vor putea depune amendamente la cele doua Coduri.

"Din momentul in care aceste amendamente au fost depuse Guvernul are posibilitatea, s-a stabilit pana luni, sa ia act si sa dezbata, sa isi insuseasca amendamentele propuse de parlamentari intr-o sedinta extraordinara de Guvern care va avea loc duminica sau luni dimineata", a mai spus Chelaru.

Chelaru a declarat ca, in cazul depunerii unei motiuni de cenzura pe tema Codurilor, in termen de trei zile dupa asumarea raspunderii, BP reunite stabilesc inauntrul unui termen de 5 zile din momentul depunerii motiunii data unei noi sedinte comune a celor doua Camere in care motiunea de cenzura va fi prezentata de catre initiatori.

Dezbaterea motiunii se face intr-un alt termen de trei zile dupa prezentarea acesteia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#civil, #cod, #guvern, #penal, #raspundere , #Codul civil