Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

SRI nu a fost consultat la semnarea acordului Sterling

SRI nu a fost consultat la semnarea acordului Sterling

Conducerea Camerei Deputatilor a primit, miercuri, o informare din partea SRI privind raportul Comisiei de industrii asupra contractului cu Sterling, in care se arata ca serviciul nu a fost consultat la semnarea acordului petrolieri in 2007 si nu i s-au solicitat date cu privire la bonitatea firmei.

Potrivit SRI, derularea relatiilor comerciale dintre compania canadiana si ANRM s-a aflat in atentia Serviciului, care a informat factorii de decizie legal abilitati si organele de cercetare si urmarire penala in legatura cu diverse aspecte referitoare la contextul si implicatiie respectivului acord.

"La semnarea acordului petrolier (2007) si, respectiv la momentul adoptarii Hotararii de Guvern 1446/2008 - care constituie obiectul anchetei Comisiei - SRI nu a fost consultat de catre factorii abilitati, din perspectiva impactului asupra dimensiunii economice a securitatii nationale, respectiv nu i s-au solicitat date cu privire la bonitatea firmei si a reprezentantilor acesteia", se arata in documentul SRI.

Potrivit documentului, SRI va continua sa intreprinda masurile necesare pentru asigurarea starii de securitate economica si promovarea intereselor nationale in domeniu, inclusiv in cooperare cu alte institutii ale statului, in conformitate cu competentele conferite de lege si in contextul adoptarii de catre Camera Deputatilor a raportului in cazul Sterling, "urmand sa semnaleze oportun, catre beneficiarii legali, datele si informatiile relevante, conform principiului "nevoii de a sti".

In cadrul raportului Comisiei de ancheta adoptat de Camera Deputatilor la 27 iulie 2009, se solicita Guvernului, Parchetului de pe langa ICCJ, Curtii de Conturi si SRI sa analizeze concluziile si propunerile formulate de Comisia de industrii cu privire la faptele ce au facut obiectul cercetarilor sale si sa adopte masurile necesare, potrivit competentelor ce le revin.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1169 ori
Citeste mai multe despreSRI Sterling acord petrolier bonitate