Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

"OUG 50, in plen peste patru saptamani"

"OUG 50, in plen peste patru saptamani"

Discutiile pe OUG 50 de la Comisia de Buget, Finante din Camera Deputatilor au fost sistate marti din lipsa de cvorum, urmand sa fie reluate cel mai devreme peste doua saptamani, in timp ce dezbaterea in plen ar putea avea loc peste patru saptamani, a declarat presedintele comisiei, Viorel Stefan, citat de NewsIn.

"In functie de programul Parlamentului ne vom programa si noi dezbaterile in comisie, dar in orice caz nu mai devreme de doua saptamani, pentru ca in aceasta saptamana este program de plen, inclusiv joi, iar saptamana viitoare Parlamentul se deplaseaza la Iasi pentru o sesiune extraordinara", a declarat Viorel Stefan.

Potrivit acestuia, forma finala a OUG 50 ar putea fi dezbatuta in plen cel mai devreme peste patru saptamani.


"Daca peste doua saptamani reusim sa reluam dezbaterea si sa prezentam raportul, forma finala ar putea sa fie in plen cel mai devreme in patru saptamani ", a spus Stefan.


Deputatii din Comisia de Buget,Finante si Banci din Camera Deputatilor au sistat marti dezbarea pe amendamente la OUG 50 din lipsa de cvorum.


"Discutiile au fost sistate din lipsa de cvorum.


PNL a invocat un viciu de procedura in legatura cu faptul ca biroul comisiei a hotarat declararea termenului pentru desfasurarea sedintei din 27 pentru 26 octombrie", a mai precizat Stefan.


Pe langa deputatii PNL, si cei ai PSD au parasit sala pentru a participa la o intrevedere cu liderul grupului socialist din Parlamentul European, Martin Schulz.


Deputatii din Comisia de Buget, Finante si Banci au amanat si in data de 12 octombrie dezbaterea OUG 50/2010 privind creditele pentru consumatori pentru a putea permite depunerea de amendamente pana la data de 21 octombrie.


OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, care a intrat in vigoare la 21 iunie, este rezultatul transpunerii in legislatia romaneasca a Directivei Europene 48/CE/2008.


Printre prevederile OUG 50 se numara limitarea comisionului de rambursare anticipata la 1%, daca perioada de timp ramasa pana la scadenta finala este mai mare de un an, respectiv la 0,5% in cazul in care rambursarea anticipata are loc cu mai putin de 1 an inainte de scadenta, precum si posibilitatea consumatorului de a renunta la contract in termen de 14 zile calendaristice.


Ordonanta se afla in prezent in Comisiile de resort ale Camerei Deputatilor, for decizional. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1171 ori
Citeste mai multe despreoug stefan viorel