Netransmiterea 3 luni consecutiv a declaratiei de asigurare, considerata contraventie

Joi, 16 Septembrie 2010, ora 01:12
1351 citiri
Netransmiterea 3 luni consecutiv a declaratiei de asigurare, considerata contraventie

Deputatii au decis, miercuri, ca netransmiterea, timp de trei luni consecutiv, la casele teritoriale de pensii, respectiv la casele de pensii sectoriale, a declaratiei nominale de asigurare constituie contraventie si se pedepseste cu amenda, potrivit Mediafax.

Camera Deputatilor a adoptat, in acest sens, un amendament la proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii publice, care a fost propus de deputatul UDMR Antal Istvan si insusit de Comisia pentru munca.

In acest caz, amenda va fi cuprinsa intre 500 de lei si 1.000 de lei. In varianta adoptata de Senat, aceasta fapta era considerata infractiune, fiind prevazuta o pedeapsa cu inchisoare de la un an la trei ani sau amenda.

Un alt amendament propus de deputatul Antal Istvan, insusit de Comisia pentru munca si adoptat de plen, prevede ca fapta de a nu vira, pentru o perioada de trei luni consecutiv, la bugetul asigurarilor sociale de stat, contributia de asigurari sociale retinuta de la asigurat, constituie contraventie si se pedepseste cu o amenda cuprinsa intre 1.500 de lei si 5.000 de lei.

In varianta adoptata de senatori, aceasta fapta era considerata infractiune si se pedepsea cu inchisoare de la un an la trei ani sau cu amenda. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#declaratie de asigurare, #pensii, #amenda , #Camera deputatilor