Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Legea ANI a fost adoptata la Camera Deputatilor

Legea ANI a fost adoptata la Camera Deputatilor

Noua Legea a ANI a fost adoptata, miercuri, la Camera Deputatilor, cu 183 de voturi "pentru", zero voturi "impotirva" si 27 de abtineri, Senatul fiind Camera decizionala, potrivit Mediafax.

Initial, proiectul de lege nu a intrunit numarul de voturi necesar pentru ca o lege organica sa fie adoptata de Camera Deputatilor.

In favoarea proiectului au votat doar 151 de deputati, in timp ce 2 au fost impotriva , iar 49 s-au abtinut.


UDMR a solicitat reluarea votului, iar dupa o pauza de consultari, liderii de grup au convenit sa fie reluat votul.


Proiectul de lege a fost adoptat in forma propusa de Comisia juridica, dupa o sedinta lunga, intrerupta de mai multe ori si inceputa cu o intarziere de patru ore.


In cadrul dezbaterilor generale, reprezentantii grupurilor parlamentare au anuntat ca sustin proiectul de lege, iar in timpul dezbaterii pe articole, cel mai activ deputat a fost Marton Arpad (UDMR).


Propunerile deputatului UDMR au fost insa respinse de plenul Camerei.


Vicepresedintele Camerei Deputatilor Ludovic Orban ceruse amanarea votului, aratand ca este evident ca nu exista majoritatea necesara pentru a trece acest proiect si el va fi, in aceste conditii, adoptat prin frauda.


Ludovic Orban a criticat reluarea votului, aratand ca se incalca "grosolan" regulamentul si ca este evident ca nu este intrunita majoritatea pentru adoptarea acestei legi.


"Nu sta nimeni cu pistolul la tampla noastra, sau poate la tampla dumneavoastra da, dar la tampla Parlamentului nu, sa dam votul in aceste conditii.


Sa votam saptamana viitoare, cand va fi evident ca exista numarul de voturi necesare", a spus Orban.


El a aratat ca, altfel, se simte penibil ca face parte din acest Parlament.


Orban a spus ca a fost singurul care a votat, ca membru al Biroului Permanent, impotriva "acestei proceduri absurde" care obliga Parlamentul la proceduri "nefiresti si nelegale".


"Acum o sa se numere si cartelele pe care nu le-ati avut la voi", le-a spus Ludovic Orban deputatilor, adaugand ca, astfel, proiectul va fi adoptat prin frauda. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1009 ori
Citeste mai multe despreani camera deputatilor legea