Garda Financiara a inaintat DNA concluziile verificarilor facute in cazul Nemirschi

Miercuri, 03 Februarie 2010, ora 23:18
1435 citiri
Garda Financiara a inaintat DNA concluziile verificarilor facute in cazul Nemirschi

Garda Financiara a informat Camera Deputatilor ca a efectuat verificarile in legatura cu operatiuni ale firmelor Ars Advertising si Best Advertising,asa cum a solicitat Comisia de ancheta in cazul fostului ministru al Mediului Nicolae Nemirschi, precizand ca a trimis documentele de control catre DNA.

Camera Deputatilor a adoptat in 22 septembrie 2009 Raportul Comisiei parlamentare de ancheta pentru verificarea modului in care a fost atribuit de catre Ministerul Mediului condus de social-democratul Nicolae Nemirschi contractul privind "Campania de promovare a Programului Operational Sectorial Mediu, Lot II- difuzare/publicare" la data de 28 aprilie 2009 prin negociere fara anunt de participare", prin care se solicita si un control al Garzii Financiare.

Raportul Comisiei contine o serie de recomandari catre Ministerul de Finante, Curtea de Conturi, ANRMAP, Consiliul Concurentei, Garda Financiara, ONCSB si Autoritatea de Audit de pe langa Curtea de Conturi, in sensul derularii unor verificari suplimentare care sa lamureasca mai multe aspecte legate de contractul incheiat de Ministerul Mediului.

Recomandarile se refereau la verificarea procedurii de atribuire a contractului, prin prisma asigurarii climatului concurential si al transparentei achizitiilor publice, verificarea relatiilor comerciale derulate cu furnizorii pentru a se stabili daca au existat subcontractori, verificarea existentei unei posibile intelegeri de tip monopolist pe piata de publicitate (intre Ars Advertising si Best Advertising), eficienta cheltuirii banilor publici, eficienta campaniei de promovare a programului operational sectorial mediu. 

#Nemirschi, #ancheta, #garda financiara, #dna , #Camera deputatilor

Curs valutar

1 EUR = 4.9737 RON

-0.0012

1 USD = 4.5689 RON

-0.0184
  1. ANAF vrea să implementeze un sistem fiscal ca în Vest pentru români. Cum va funcționa noul e-Factura pentru persoane fizice și care sunt temerile contabililor
  2. Un sat întreg va fi ras de pe fața pământului. În locul său se va deschide o mină de cărbune
  3. O mare putere în panică: Prăbușire a vânzărilor cu 7 miliarde, consumatorii nu mai ”mușcă” momeala
  4. Creștere uriașă a salariului piloților de la Tarom după protestul de luni. Au obținut și o diurnă mai mare
  5. Industria de bunăstare prinde avânt în România. Un trend cunoscut ascunde nereguli imense
  6. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  7. Soluția extremă a unui cunoscut analist economic: Copiii să muncească de la 16 ani, toată lumea să lucreze până la 75 de ani. “Ideea de a sta și a primi bani nu mai e funcțională”
  8. Un nou glonț tras de Bruxelles în piciorul economiei europene? Marii producători de automobile trag semnalul de alarmă
  9. Începe haosul! Se închide traficul de pe Valea Oltului. Care sunt rutele ocolitoare și variantele cu trenul
  10. Mai săraci din 2025. Noile taxe și impozite ce ar urma să fie impuse de guvern, după alegeri: „O fraudă de proporții istorice!"