Antonescu: Guvernul pregateste desfiintarea cotei unice

Luni, 03 Mai 2010, ora 13:04
1565 citiri
Antonescu: Guvernul pregateste desfiintarea cotei unice

Presedintele PNL Crin Antonescu a afirmat luni ca, potrivit unui document intern al Ministerului Finantelor, Guvernul pregateste desfiintarea cotei unice, astfel ca liberalii au adoptat o rezolutie in care denunta acest lucru si mentioneaza necesitatea unei motiunii de cenzura, precizeaza NewsIn.

Antonescu a dat citire rezolutiei adoptata de BPC al PNL, luni, si intitulata "Aparam clasa mijlocie de tentativa de asasinat economic a guvernului incompetent Boc-Udrea".

"Partidul National Liberal ia act cu stupoare si indignare de intentia guvernului Boc-Udrea privind desfiintarea cotei unice de impozitare, majorarea impozitului pe profit si dublarea valorii taxelor si impozitelor locale.

Potrivit unui document de lucru al Ministerului Finantelor, actualul executiv are in vedere modificarea art. 57 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, majorand la 25 % impozitul lunar asupra veniturilor ce depasesc 4000 de lei, modificarea art. 17 din aceeasi lege pentru a aduce impozitul pe profit la 25% si modificarea art. 251, 258 si 263 prin care practic se dubleaza cuantumul taxelor ssi impozitelor locale, cu obligarea contribuabililor de a plati aceste sume in cursului anului 2010", se arata in rezolutia PNL.

"Partidul National Liberal are datoria sa aduca la cunostinta opiniei publice din Romania preparativele Cabinetului Boc-Udrea de impovarare fiscala a romanilor, preparative denuntate saptamana trecuta inclusiv de guvernatorul BNR, dl. Mugur Isarescu.

PNL califica o asemenea initiativa a Guvernului Boc-Udrea drept o tentativa de asasinat economic la adresa celui mai productiv segment al societatii romanesti: clasa mijlocie.

Apreciem ca aceste masuri reprezinta proba ultima a incompetentei si a lipsei crase de viziune economica a actualei guvernari.

Prin desfiintarea cotei unice de impozitare, care a constituit motorul cresterii economice a Romaniei, cabinetul Boc-Udrea ar aplica lovitura de gratie unei economii care, si asa, dupa un si jumatate de incompetenta si demagogie la putere, abia mai respira", a afirmat Antonescu, citind documentul adoptat de PNL.

Presedintele PNL a precizat ca, in calitate de unic aparator al drepturilor si intereselor clasei mijlocii si productive din Romania, PNL are datoria sa denunte si sa impiedice "aceste masuri de natura sa arunce economica tarii intr-un faliment generalizat si prelungit".

"Partidul National Liberal pune in vedere guvernarii Boc-Udrea sa abandoneze tentativa de asasinare a economiei romanesti prin sufocarea liberei initiative.

Daca incompetentii care guverneaza temporar Romania nu au solutii de scoatere a Romaniei din criza economica, le ramane o sigura solutie - plecarea din functii! Partidul National Liberal va initia o motiune de cenzura impotriva cabinetului Boc-Udrea, pe tema falimentului economic al Romaniei.

Oricat s-ar stradui, in dezbaterea publica, actuala guvernare sa acopere realitatea cruda a economiei romanesti cu teme parazitare, romanii stiu foarte bine care este situatia de fapt. Se lovesc de ea in fiecare zi. Acest guvern trebuie sa plece din Palatul Victoria cu eticheta", mai spune Antonescu.

In plus, presedintele PNL a facut un apel la organizatiile patronale, la organizatiile intreprinzatorilor mici si mijlocii, la societatea civila, sa se alature "demersului de aparare a economiei romanesti in fata incompetentei si a dezinteresului actualei puteri".

"Ii chemam alaturi de noi pe toti romanii productivi si cu spirit de initiativa, pentru a promova, impreuna, solutiile noastre, liberale, pentru scoaterea Romaniei din criza economica, prin stimularea consumului si a investitiilor private, de natura sa creeze noi locuri de munca", a citit liderul PNL din rezolutia adoptata de liberali.

Antonescu a precizat ca "pozitia PNL este bine cunoscuta", iar proiectul de legi al liberalilor, "cuprinzand masuri in favoarea stimularii economiei se afla in Camera Deputatilor", aratandu-se gata sa-l discute cu toate fortele politice.

"Economia Romaniei este in faliment si trebuie sa facem tot ceea ce putem ca politicieni de putere sau din opozitie ca sa o salvam. Pentru a o salva trebuie insa sa fim constienti ca aceasta este problema Romaniei, nu alta", a adaugat liderul PNL.

Cat priveste cota de impozitare dorita de PNL, presedintele liberalilor a spus ca partidul sau este adeptul unei scaderi a cotei unice de impozitare, eventual a unei scaderi a cotei unice de impozitare pana catre 10%.

"Eu va reamintesc ca atunci cand guvernul liberal a preluat conducerea tarii era un grad de conformare voluntara de 58%, cand am plecat era 83%, astazi e in jurul a 70% si toate lucrurile astea sigur ca se coreleaza. In orice caz, nu desfiintarea cotei sau o crestere a ei este solutia pentru impasul economic in care ne aflam", a mentionat liberalul, adaugand si ca, privitor la TVA, PNL are de asemenea o varianta de reducere, mai ales a TVA-ului in constructii. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#antonescu, #cota, #economie, #impozitare, #unica , #Camera deputatilor